Pod Akademijom Borilačkih Sportova, sambo klub ,,Predator” iz Loznice učestvovao je na sambo i kombat sambo Prvenstvu države 18.03.2018. gde je naš takmičar Dragoljub Grbić-Gago osvojio drugo mesto u konkurenciji seniora do 90 kilograma u disciplini kombat sambo. Fantastično izlaganje svog znanja uočilo je rukovodstvo saveza koje je predložilo dalji rad i odlazak na međunarodnu scenu. Sve čestitke našem borcu, vidimo se uskoro sa evropske scene!

View the embedded image gallery online at:
http://akademijabs.com/index.php/vesti#sigProGalleriab3203de1f3

JU JUTSU PRVENSTVO SRBIJE
nedelja 18. 03. 2018. godine u Kaću

Za seniore, juniore, kadete, nade, pionire i poletarce

Ju Jutsu klub ,,Loznica“ je treći put zaredom proglašena za najmasovniji klub u Srbiji.

Rezultati sa takmičenja:
12 zlatnih, 9 srebrnih i 8 bronzanih medalja govori o kvalitetu rada našeg kluba u svim uzrasnim kategorijama. Sledeću godinu očekujemo još više medalja. Iz godine u godinu povećava se i broj aktivnih takmičara kojih trenutno ima 50. Sve čestitke takmičarima, roditeljima, prijateljima i sponzorima kluba koji su svojim trudom i zalaganjem pomogli klubu da nastupa na takmičenju.

Grad Loznicu predstavljamo na najbolji i najlepši način, sve četitke našim takmičarima.

Prva mesta su osvojili:
1) Maja Đukanović -44 nade
2) Svetlana Jerinić -57 nade
3) Nikolina Mijailović +63 nade
4) Petar Pajić -42 poletarci
5) Jovan Cvetanović -30 pioniri
6) Jovan Cvetanović -34 nade
7) Edin Murkić -38 pionir
8) Jovana Tejić -62 juniorke
9) Jovana Tejić -62 seniorke
10) Matija Živanović -24 poletarci
11) Filip Stefanović +50 poletarci
12) Viktor Polić -46 pionir

Druga mesta:

1) Ana Đukanović -52 nade
2) Andrea Pajić +48 pionirke
3) Lazar Marković -50 pionirke
4) Nikola Aničić -69 juniori
5) Svetlana Jerinić -57 kadetkinje
6) Stjepan Mitrović -42 poletarci
7) Luka Pavlović -34 poletarac
8) Aleksandar Mirković -66 nada
9) Milorad Arsenović -55 nada

Treća mesta osvojili su:

1) Ivan Ostojić -30 pioniri
2) Ognjen Đorđević -30 pioniri
3) Marko Đukanović -50 pioniri
4) Ljubica Polić -57 kadetkinje
5) Stefan Ilić -27 poletarci
6) Jovan Vlajković -34 poletarac
7) Aleksa Gligorić -34 pionir
8) Vuk Đerfmanović -30 poletarac

View the embedded image gallery online at:
http://akademijabs.com/index.php/vesti#sigProGalleriad9c90cd23e

Jedan od najpopularnijih MMA boraca Vaso Bakočević iz crnogorskog Risna, sa timskim kolegama iz beogradskog kluba Car Dušan Silni (CDS), održao je sinoć u lozničkoj Akademiji borilačkih sportova (ABS) seminar na otvaranju nove takmičarske sezone. Skoro 30 Lozničana treniralo je sa profesionalnim MMA borcima iz beogradskog kluba i sticalo nova znanja.

– Oduševilo me je to koliko se ljudi odazvalo, ali i zavidna tehnika koju su pokazali, a biće sve bolje. Popularnost ovog sporta, koji je nesumnjivo najteži, raste i u Crnoj Gori i u Srbiji kao i u svetu tako da je sada na znatno ozbiljnijem nivou. MMA borci moraju biti fizički spremni i hrabri i moraju znati više borilačkih veština da bi bili uspešni. Preporučio bih ga i svima koji žele rekreativno da se bave sportom, smršaju, ili da izbegnu ulicu, alkohol i drogu, kao i onima koji žele da usavrše veštine samoodbrane. Jedino što može lako da se desi da od rekreativaca brzo postanu amaterski, a potom i profesionalni borci. Znam dosta takvih slučajeva, MMA uđe čoveku u krv – kazao je Bakočević za LN posle treninga.

On je, inače, aktuelni šampion četiri organizacije – WFC, MFN, WSC i Montenegro FC, a poslednjeg dana ovog meseca boriće se na CFL u Beogradu. Vaso je jedan od najpopularnijih MMA boraca, bori se kao profesionalac već sedam, osam godina, ima 47 profesionalnih mečeva sa rezultatom 30-16-1.

Profesionalni MMA borac i kondicioni trener Igor Krstić kaže da je to grupni sport koji ističe pojedinca jer je borac taj kojeg publika vidi, ali iza njega stoji čitav tim trenera raznih veština kao i sparing partnera. – To je najkompletniji sport današnjice, sadrži od pet do sedam drugih veština i disciplina, a da bi ostvario uspeh borac mora mnogo da se žrtvuje, da strogo pazi na ishranu, treninge, odmor... Pripreme su izuzetno teške i MMA spada među tri sporta koja najviše zahtevaju od takmičara. Iako, možda, izgleda drugačije, na tabeli sportova koji nanose najviše štete ljudskom telu nalazi se na osmom, devetom mestu. U ABS smo došli drugi put da pomognemo našim znanjem i popularnošću boraca kao što je Vaso i verujem da ćemo nastaviti da dolazimo – kaže Krstić.

MMA sekcija ABS počeće zvanično rad u ponedeljak, ali je već okupila dosta zainteresovanih za trening, a među njima su i potencijalni takmičari. Kako ABS sa takmičenja u svim sportovima kojima se bavi u Loznicu donosi brojne medalje, može se verovati da će uskoro zasijati i neka iz MMA borilišta.

– CDS je najbolji klub u ovom delu Evrope i pruža nam veliku podršku. Od velikog značaja nam je i to što naši članovi koji studiraju u Beogradu i Novom Sadu ne moraju da se brinu za nastavak trenažnog procesa jer su im u CDS vrata širom otvorena – kaže Aleksandar Tomić, trener u ABS.

Članovi kluba, ali i drugi zainteresovani mogu očekivati nastavak niza seminara u ABS iz raznih borilačkih veština.

preuzeto sa web sajta lozničkih Novosti - Nebojša Trifunović

Na PRVENSTVU KSUS (Karate saveza uze Srbije) ZA POLETARCE, PIONIRE I NADE

ORGANIZATOR: Karate savez uže Srbije
MESTO: Čačak, Sportska hala "Mladost" - Atenica
DATUM: nedelja, 11.03.2018. godine

K.K. Herkules osvojio je 7 medalja: 1 zlatna, 2 srebrne i 4 bronzane medalje.

Prvo mesto osvojila je:

Nikolina Đurić u katama 2006 godište

Druga mesta osvojili su:

Svetlana Jerinić u borbama +54kg 2005 godište i 
Đurđina Đurić u katama 2009 godište

Treća mesta osvojili su:

Nikolina Stefanović u katama i borbama -30kg u konkurenciji devojčica 2008 godište

Nikola Milovanović u katama 2006 godište

Saša Savić kate 2008 godište.

Sve čestitke našim takmičarima !

 

Rekreativni program je namenjen svim uzrastima i na najučinkovitiji način poboljšava kondiciju, snagu, izdržljivost, oblikuje telo i olakšava postizanje vitke linije. Kroz ovaj program se može učiniti puno za vlastito zdravlje i telo, osloboditi svakodnevnog stresa i negativne energije, te relaksirati nakon užurbane svakodnevnice.