MMA Balkansko prvenstvo

MMA borac lozničke Akademije Borilačkih Sportova (ABS) Uroš Vesić pobednik je Otvorenog prvenstva Balkana u klasi “A“ do 77 kilograma, održanog u nedelju 27.05.2018. u Beogradu. Vesić u polufinalnom duelu sa Veljkom Vučetićem, Mantis, nije stigao da se oznoji, završio je borbu u drugom minutu prve runde gušenjem u parteru (rear naked choke). U finalu je već imao nešto više posla, savladao je Nenada Rađenovića, Šogun, u drugoj rundi i došao do titule balkanskong prvaka. Uroš je dominirao u finalu i udarcima na tlu, takozvanim ground and pound (GNP), završio borbu.

„Imao sam malu tremu pred polufinale, ali mi je trener pomogao da se skoncentrišem na borbu. Ništa teže nisam probao u životu, a okušao sam se i u drugim borilačkim sportovima. Kada sam dobio prvu borbu bilo mi je jako teško i pomislio sam da ne mogu dalje. U tom trenutku, kada nisam verovao u sebe, verovao sam u Boga, a trener Aleksandar Tomić i voljeni ljudi nisu sumnjali u mene i zahvaljujući njihovoj podršci motivisao sam se i dao sve od sebe da se na kraju ponosimo kao tim. Ovo je bilo ostvarenje dečačkog sna da ostavim srce na borilištu i poslednji atom snage u slobodnoj borbi gladijatora i da izađem kao pobednik i baš sam emotivno sve to doživeo“ kazao je za LN (LOZNIČKE NOVOSTI) Uroš Jaki Vesić posle borbe.

Najbolji klub takmičenja koje je organizovao MMA savez Srbije bio je beogradski Car Dušan Silni, a ABS Loznica je zauzela odlično šesto mesto u konkurenciji 26 klubova.

Tekst preuzet iz Lozničkih novosti
Urednik teksta Nebojša Trifunović

DETALJNIJE