Brazilska džiju-džica u Loznici

Seminar brazilske džiju-džice održan je danas u lozničkoj Akademiji borilačkih sportova. Stefan Nemanja Manojlović, instruktor i nosilac crnog pojasa iz beogradskog BDžDžK “Kimura”, vodio je seminar koji je okupio 40 takmičara iz Srbije i Bosne i Hercegovine. U radu sa njim učesnici su stekli značajno iskustvo u borbi u parteru, tehnikama i strategiji ove borilačke veštine.

Na seminaru je Aleksandar Tomić, osnivač Akademije borilačkih sportova, promovisan u nosioca ljubičastog pojasa brazilske džiju-džice. On već ima crni pojas u džiju-džici, treći dan, u karateu, drugi dan, i u džudu, prvi dan.

– Ovu promociji doživljavam kao, ne samo priznanje posvećenom radu i veštinama koje imam, već i ključnim korakom u razvoju brazilske džiju-džice u našem gradu. Seminar je bio izuzetno koristan i ne samo da je pružio tehnički dubok uvid u borbu u parteru, već je i otvorio vrata za buduću saradnju između bratskih klubova. Očekujemo prosperitetnu saradnju koja će dodatno ojačati zajedništvo i razmenu znanja među ljubiteljima ove plemenite borilačke veštine – rekao je Tomić.

N. T.