×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorijum. Putanja: /var/www/clients/client1/web7/web/images/akademija2023 ×

Obaveštenje

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/akademija2023

Dana 23. decembra 2023. godine, održano je izuzetno uspešno Prvenstvo Srbije u Sambo-u u Novom Sadu. Jelena Dragićevic i Bogdan Mitrović istakli su se osvajanjem zlatnih medalja, demonstrirajući izuzetno visok nivo veštine.

Na drugim mestima našli su se Marko Puljizević, Mila Srećković i Jovan Marić, pokazavši istinski talenat i upornost u svojim borbama. Treća mesta zauzeli su Andrej Srećković i Luka Bojić, dodatno doprinoseći sjajnim rezultatima kluba.

U sistemima javnog sparinga, Aleksej Mirić, Andrej Krasavčić i Andrej Mišković dominirali su, zauzevši prva mesta i ostavljajući snažan utisak svojom tehnikom i taktikom.

Čestitke upućujemo ne samo samim takmičarima već i njihovim roditeljima na podršci koja je doprinela njihovom uspehu. Nakon zasluženog odmora, sa nestrpljenjem očekujemo nove pobede i iznenađenja koja će nam doneti projekti kluba.

Dana 16. decembra 2023. godine održan je MMA Kup Srbije u Ub-u, okupivši impresivnih 93 takmičara iz juniorske i seniorske konkurencije. Naš izuzetno talentovan takmičar, Danijel Grbić, ostvario je zapažen uspeh osvajanjem trećeg mesta u kategoriji juniorskih takmičara do 62 kilograma. Danijel je pružio sjajne mečeve, pokazavši impresivnu statistiku u udarcima i bacanjima. Iako je bio na korak do zlata, izgubio je od protivnika sa 19 uzastopnih pobeda, ostavljajući snažan utisak svojom borbenošću i veštinom.

Drugi od naših boraca, Ivan Dragićević, stigao je do finala u kategoriji juniora do 77 kilograma zahvaljujući dominaciji u parteru. Iako je imao meč pod kontrolom, nažalost, protivnik mu je izmigoljio iz dominantne pozicije, što je dovelo do gubitka meča gušenjem. Ipak, Ivan je pokazao izuzetan trud i rad tokom priprema, obećavajući sjajne nastupe u budućnosti.

Kao trener, izražavam veliki ponos prema svojim momcima na hrabrim nastupima, uveren da će sledeći događaj doneti još bolje rezultate. Čestitke MMA savezu Srbije na izuzetnoj organizaciji ovog spektakularnog događaja, koji je okupio vrhunske borbe i strastvene zaljubljenike u ovaj izazovni sport.

Seminar brazilske džiju-džice održan je danas u lozničkoj Akademiji borilačkih sportova. Stefan Nemanja Manojlović, instruktor i nosilac crnog pojasa iz beogradskog BDžDžK “Kimura”, vodio je seminar koji je okupio 40 takmičara iz Srbije i Bosne i Hercegovine. U radu sa njim učesnici su stekli značajno iskustvo u borbi u parteru, tehnikama i strategiji ove borilačke veštine.

Na seminaru je Aleksandar Tomić, osnivač Akademije borilačkih sportova, promovisan u nosioca ljubičastog pojasa brazilske džiju-džice. On već ima crni pojas u džiju-džici, treći dan, u karateu, drugi dan, i u džudu, prvi dan.

– Ovu promociji doživljavam kao, ne samo priznanje posvećenom radu i veštinama koje imam, već i ključnim korakom u razvoju brazilske džiju-džice u našem gradu. Seminar je bio izuzetno koristan i ne samo da je pružio tehnički dubok uvid u borbu u parteru, već je i otvorio vrata za buduću saradnju između bratskih klubova. Očekujemo prosperitetnu saradnju koja će dodatno ojačati zajedništvo i razmenu znanja među ljubiteljima ove plemenite borilačke veštine – rekao je Tomić.

N. T.

 

Akademija borilačkih sportova Loznica, koja u svojoj školi sporta podučava Ju Jutsu, Judo, Karate, Sambo sport i MMA, od nedavno, kao nova sekcija, postoji rvački klub, čiji je predsednik Milan Andrić, a treneri rvanja su profesor Aleksandar Tomić iz Loznice, Stefan Nemanja Manojlović iz Beograda, Vuk Lekić iz Valjeva i profesor Marko Jovanović iz Valjeva. Za kratko vreme animirali su mlade borce, članove Akademije, koji su sjajni u svojim disciplinama ( Ju Jutsu i MMA uglavnom) da se pridruže ekipi odabranih koji se bave ovim popularnim, ali i zahtevnim i specifičnim sportom.
Koliko je sport jedna zdrava stihija, prepuna konstruktivnih poteza i entuzijazma, kao i dokaz da je vredan rad ključ svakog uspeha, pokazuju rezultati na nedavnom takmičenju " 9TH SERBIAN GRAPPLING CUP - INTERNATIONAL OPEN", održanom 19. novembra u Kuli. Medju 50 klubova iz 12 država sa 423 takmičara, rvački klub iz Loznice zauzeo je u generalnom plasmanu 14. mesto.
Neustrašivih devet boraca iz Loznice, koji su imali po nekoliko mečeva, dali su sve od sebe i ostvarili zapažene rezultate.
Jovan Cvetanović (inače uspešan Ju Jutsu, MMA i Sambo borac) osvojio je 1. mesto i zlatnu medalju te se upisao medju najbolje i u ovoj disciplini parterne borbe sa završnicom bez kimona. Pored Cvetanovića, Nikola Šeovac i Marko Puljizević osvojili su 2. mesto i srebrne medalje, a Luka Trifunović i Filip Kovačević 3. mesto i bronzane medalje. Ostali takmičari: Fjodor Lavrentijev, Ivan Ostojić, Pavle Petrović i Ognjen Katanić, borili su se vrhunski, ali nijanse samo su ih delile od medalja i prvih mesta.
Pored osnovnog rangiranja, u ovoj rvačkoj disciplini se posebno vrednuje brzina, pa su naši takmičari Filip Kovačević (za 46 sekundi) i Nikola Šeovac (za 58 sekundi) završili svoje borbe.
Već deceniju Akademija borilačkih sportova Loznica raste sa svojim borcima vodeći ih ka najvećim sportskim uspesima, a opet ostaje mlada zahvaljujući velikom broju devojčica i dečaka koji svoje prve sportske korake prave na ovom zlatnom tatamiju.

Hvala svim prijateljima i sponzorima kluba !

{gallery}akademija2023{/gallery}