IV. "TROFEJ JAHORINE 2022„ održan 18.6.2022. na Palama, na kojem je uzelo učešće preko 300 takmicara iz 5 država.
Naš tim je osvojio 2. mesto u generalnom plasmanu. 🥇10 🥈10 🥉5 🥋
Velika nam je čast i zadovoljstvo što smo ovom prilikom i krunisali naše dugogodišnje prijateljstvo sa priznanjem bratskih klubova između JJK ,,Jahorina" i JJK ,,Loznica" 🙏
Očekuju nas velika druženja, poseta klubovima, kao i zajednički treninzi u narednom periodu.
Zahvaljujemo se celom timu JJK ,,Jahorina" na gostoprimstvu, druzenju i vrhunskim borbama. Takodje svim prijateljima i sponzorima kluba. Sve čestitke sportistima i roditeljima na svemu !

Na Međunarodnom džiju-džicu turniru ‘’Loznica open’’ koji je održan 21. maja u hali ‘’Lagator’’ učestvovalo je 326 takmičara iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Slovenije, rekao je za RTV Podrinje Aleksandar Tomić, predsednik Akademije borilačkih sportova, u okviru koje radi i Džiju-džicu klub Loznica.
“ Kao organizator turnira sam jako zadovoljan ostvarenim rezultatima. Lozničani su osvojili najviše medalja – 16 zlatnih, 8 srebrnih i 13 bronzanih. Veoma sam zadovoljan brojem učesnika, posebno odzivom stranih ekipa. Ovo je trenutno jedno od najmasovnijih takmičenja u našem sportu. Uložili smo dosta truda i napora proteklih godina kako bi naš grad bio prepoznatljiv po sportskim uspesima.” – rekao je Tomić.
On je uputio zahvalnost Gradskoj upravi Loznice, Ustanovi za fizičku kulturu Lagator, svim prijateljima i sponzorima kluba.

Drugo mesto u generalnom plasmanu na desetom karate turniru ”Memorijal Svetlana Ceca Radojević” osvojio je juče loznički KK Herkules, deo Akademije borilačkih veština, u Valjevu. Lozničani su osvojili četiri zlatne, tri srebrne i pet bronzanih medalja.

Najuspešnija je bila Saša Savić koja se okitila zlatom u borbama i katama, a prvo mesto su zauzeli i Ognjen Zebić i Emina Mirkić. Srebrne medalje pripale su Urošu Nestoroviću i Vukašinu Nikoliću u katama, a Emini u borbama, dok su treće mesto zauzeli Tijana Stojanović, Tara Vasiljević, Tamara Mitrović, Sara Malušić i Helena Marić, sve u katama.

Inače, Akademija borilačkih veština priprema se za organizaciju drugog Međunarodnog džiju-džicu turnira u Loznici 21. maja. Očekuje se učešće velikog broje takmičara iz više zemalja.

N. T. Lozničke novosti

View the embedded image gallery online at:
https://akademijabs.com/index.php/vesti#sigProGalleriaa2e718292e

Takmičari Ju Jitsu kluba Loznica, deo Akademije borilačkih sportova, uspešno su proteklog vikenda nastupili na Evropskom kupu u Budimpešti gde su se okitili sa tri zlatne, srebrnom i pet bronzanih medalja.

Najuspešniji je bio Jovan Cvetanović koji je u kategoriji mlađih od 16 godina i lakših od 50 kilograma osvojio zlato u borbama i srebro u nevazi. Zlatne su bile i Svetlana Jerinić, do 63 kg, i Anđela Kostadinović, do 57 kg, obe u borbama mlađih od 18 godina.

Bronzana odličja poneli su Edin Murkić, borbe i nevaza do 55 kg, Nikola Majstorović, borbe i nevaza do 73 kg, i Ivan Ostojić, nevaza do 50 kg, svi mlađi od 16.

Pred takmičarima DžDžK Loznica je već u subotu učešće na  17. međunarodnom turniru ’’Maribor open’’ u Sloveniji, a potom slede pripreme za Evropsko prvenstvo u Banjaluci, Republika Srpska, i onda na Svetskom prvenstvu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, krajem oktobra.

N. T. Lozničke Novosti

View the embedded image gallery online at:
https://akademijabs.com/index.php/vesti#sigProGalleriaed99a90257