DŽIJU-DŽICU: ”LOZNICA OPEN 2024”

Najuspešniji klub na četvrtom Međunarodnom turniru ”Loznica open 2024”, održanom 11.5.2024. u hali ”Lagator”, bio je Džiju-džicu klub Jahorina sa ukupno osvojenih 78 medalja, a slede Slavija iz Istočnog Sarajeva sa 66, i domaćin turnira JJK Loznica, deo Akademije borilačkih sportova. Lozničani su osvojili po 18 zlatnih, 18 srebrnih odličja i 17 bronzanih.

Na četiri borilišta za medalje se borilo 530 takmičara iz Crne Gore, BiH, Severne Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Mađarske Austrije i Srbije pa je oboren rekord turnira, a time i Balkana.

Aleksandar Tomić
– Ubedljivo smo prvi po broju učesnika ove vrste takmičenja, što se tiče Balkanskog poluostrva. Postali smo sinonim za najkvalitetniju organizaciju, prvenstveno upotrebom najsavremenije tehnike koja se koristi na evropskim i svetskim takmičenjima. Ovde danas učestvuju i nosioci evropskih i svetskih medalja, što doprinosi značaju turnira i omogućava gledaocima da posmatraju vrhunske borbe. Imamo borce i u apsolutnoj kategoriji, što sve pokazuje da rastemo kao organizatori iz godine u godinu. Ponosni smo što imamo ogroman odziv takmičara iz inostranstva – rekao je za portal LN Aleksandar Tomić, predsednik Akademije borilačkih sportova.

U apsolutnoj kategoriji pobednici su stigli iz Crne Gore, Mirjana Martinović iz JJK Champion, Kotor, bila je najbolja u ženskoj konkurenciji, a u muškoj je najuspešniji bio Krsto Radulović iz podgoričkog JJK Feniks.

Lena Diljkan, ZR tim, Austrija, pobednica je u apsolutnoj kategoriji u nevazi, dok je Danijel Blažić iz Slavije, Istočno Sarajevo, Republika Srpska, bio najuspešniji u muškoj konkurenciji.

Pored sportskog, ovaj turnir je imao značaj i za promociju samog grada Loznice i ovdašnjih turističkih potencijala. Kako kaže Tomić, takmičari iz Slovenije i Austrije došli su u četvrtak i iskoristili priliku za turistički obilazak Loznice i okoline.

Zahvalni smo Gradu Loznici i UFK ”Lagator”, kao i Lozničkim novostima i drugim medijima koji su nas podržali u organizaciji turnira.