Uspeh lozničke Akademije borilačkih sportova na Državnom prvenstvu u MMA disciplini

Danas, 18. februara 2024. godine, u Požarevcu je održano Državno prvenstvo Srbije u MMA disciplini, koje je okupilo impresivnih 130 takmičara iz 27 klubova širom zemlje.

Akademija borilačkih sportova, pod vođstvom jiu jitsu & MMA kluba "Loznica", ponosno je predstavljala juniorsku kategoriju sa pet momaka, od kojih su dvojica bili debitanti. Pavle Petrović se istakao osvajanjem 3. mesta u kategoriji do 62 kilograma, dok je Kristijan Obradović takođe osvojio 3. mesto u kategoriji do 93 kilograma. Ivan Ostojić i Ivan Dragićević su se takođe domogli bronzanog odličja, pokazavši izvanrednu borbenost.

Posebno mesto na postolju zauzeo je Danijel Grbić, koji je postao vicešampion države u kategoriji do 62 kilograma, istovremeno postajući i član reprezentacije Srbije. Danijelu sada predstoji intenzivan pripremni ciklus za Evropsko prvenstvo u amaterskom MMA sportu, gde će imati priliku da pokaže svoj talenat i rad koji je na zavidnom nivou proteklih godina.

Kao trener, ponosan sam na naše momke koji su se istakli među najboljima na ovom prestižnom takmičenju. Naša takmičarska sezona započela je sa impresivnim učinkom od 5/5, sa svih pet takmičara osvojivši medalje. Želim da istaknem izvanrednu organizaciju takmičenja koju je omogućio MMA savez Srbije, čime je omogućeno da se naši borci pokažu u najboljem svetlu.

Sportski pozdrav!