Evropsko prvenstvo za mlade u ju-jitsu sportu održano od 4. do 8. aprila u Piteštiju u Rumuniji

Rumunija Evropsko prvenstvo za mlade u ju-jitsu sportu održano je od 4. do 8. aprila u Piteštiju, Rumuniji, okupivši impresivan broj od 1109 takmičara iz 29 država.

Naša reprezentacija, ponosno, imala je 13 predstavnika, dok su tri talentovana takmičara iz našeg Lozničkog ju-jitsu kluba iznela boje naše zemlje.Jovan Cvetanović nastupao je u kategoriji U18-77kg, Ivan Ostojić u kategoriji U18-62kg, dok je Pavle Gotovac branio boje u kategoriji U21-69kg. Ponosno ističemo da je Pavle Gotovac osvojio 9. mesto, pruživši sve od sebe sa tri pobede i dva poraza. Istu sudbinu delio je Ivan Ostojić, zauzevši takođe 9. mesto sa dve pobede i dva poraza.Jovan Cvetanović, sa neverovatnom predanošću i snagom, osvojio je 3. mesto u kategoriji borbi, nadmašivši konkurenciju iz 26 nacija. Putem do medalje, pobedio je protivnike iz Švedske, Portugala, Holandije i Grčke. U disciplini ne waza, zauzeo je 7. mesto, pokazujući svoje veštine i upornost.

Ovaj uspeh našeg tima došao je uprkos povredama koje su nas snašle u pripremnom periodu, zbog kojih neki od naših najjačih karika nisu mogli nastupiti. Ipak, to nije omelo našu volju i odlučnost da idemo napred ka novim pobedama i pisanju nove istorije.Želim da izrazim zahvalnost svima koji su nas podržali - našim prijateljima, roditeljima, članovima kluba i našem gradu Loznici koji uvek stoji uz nas. Kao trener, ponosan sam na veliki uspeh Jovana Cvetanovića.

Ovo prvenstvo pružilo nam je priliku da vidimo kako druge nacije rade na visokom nivou, ali i da potvrdimo da i mi pripadamo vrhunskom svetu ju-jitsu sporta. Nastavljamo dalje sa istom strašću i verom u nove pobede koje su pred nama.