DŽIJU-DŽICU: OTVORENO PRVENSTVO BALKANA PODGORICA 2023.

Na 18. Otvorenom prvenstvu Balkana u džiju-džici, održanom proteklog vikenda u Podgorici, Crna Gora, od 15 medalja srpske reprezentacije, pet su osvojili Lozničani. Četiri zlatna odličja poneli su reprezentativci Srbije,pet srebrnih i jednu bronzanu, a članovi DžDžK Loznica, dela Alademije borilačkih veština, osvojili su po jednu zlatnu i bronzanu i tri srebrne medalje.

U borbama mlađih od 18 godina i lakših od 66 kilograma, najbolji među 24 takmičara bio je Lozničanin Jovan Cvetanović, inače, prošlogodišnji dobitnik priznanja sportska nada Lozničkih novosti. Jovan Vlajković, mlađi od 14, do 66 kg, osvojio je dve srebrne medalje u borbama i nevazi, a Boško Radosavljević bio je drugoplasirani u borbama mlađih od 12 do 38 kg, dok je Edin Murkić osvojio bronzano odličje u borbama mlađih od 16 do 66 kg.

Među desetoro lozničkih takmičara, od ukupno trideset i jednog reprezentativca Srbije, bili su i Svetlana Jerinić, Davor Bujak, Stefan Čajić, Ivan Ostojić, Luka Pavlović i Andrej Srećković.

Trener Aleksandar Tomić kaže da je zadovoljan zapaženim nastupom članova DžDžK Loznica na prvenstvu koje je okupilo 1.300 takmičara iz 24 zemlje i da su medalje doneli Srbiji i svom gradu.

N. T. (Lozničke Novosti)

Zahvaljujemo se svim prijateljima i sponzorima kluba, Gradskoj upravi grada Loznice, roditeljima i sportistima na ostvarenim tezultatima.